Една от композициите е дерайлирала

Два влака са катастрофирали между градовете Андоувър и Солсбъри, предадоха световните агенции. Спешните служби са на мястото на инцидента, изпратени са близо 50 огнеборци и два хеликоптера, съобщиха от полицията. Една от композициите е дерайлирала.

Предполага се, че при инцидента са пострадали десетки пътници, но властите не са съобщили официално дали има ранени и какъв е техният брой. „Ще ви предадем информация възможно най-скоро”, гласи туит на полицията, в който се съобщава за линейки и пожарни автомобили на мястото на инцидента.

"Около 19 часа задната част от композиция, пътувала от Портсмут до Бристол, е дерайлирала след удар в обект, намиращ се на подхода към гара Солсбъри.Това е довело до блокиране на сигнализацията на железопътното трасе. Минути по-късно оттам е трябвало да мине и влакът от Ватерло до Хонитон, който се е блъснал в повредената композиция", обясни говорител на фирмата, отговаряща за подръжката на британските ЖП линии.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.