Валентин Велев бе хванат в четвъртък в местност около Сливен

Кандидатът за народен представител от листата на коалиция „Патриотичен фронт” в сливенския избирателен район, който бе заловен от полицията да отглежда марихуана, говори пред NOVA. Валентин Велев заяви, че е подал заявление за заличаване от листата и за напускане на партията. Пред екипа ни той каза, че се разкайва и обясни, че отглеждал марихуаната с медицински цели. Велев бил задържан, докато обработвал поле с марихуана в природен парк „Сините камъни” край Сливен.

Полицията е иззела 23 броя марихуана, а при претърсване в дома му е намерена сушилня с вентилация и 21 буркана с изсушена маса.

„Засях малко за моя консумация. Намериха ги и ме арестуваха. Това е. Съжалявам! Не мислех, че е чак толкова незаконно. Имам проблем с кръста и ползвах конопа за болкоуспокояващо”, разказа мъжът.

Кандидат за депутат е замесен в схемата за фалшиви сертификати, разкрита от NOVA

Той споделя, че давал и на роднина - също със здравословни проблеми. „Вуйна ми страда от глаукома. Много хора ползват конопено масло, а знаете, че то е доста скъпо и е трудно човек да си го позволи”, каза още Велев.

След обявяването на акцията по залавянето му той сам решил да подаде документи, за да го отпишат от партията.

„Аз не го оправдавам в никакъв случай. След това, което е направил, беше естествено политическата му кариера да приключи”, заяви Доброслав Иванов, областен координатор на НФСБ-Сливен.

Според представители на партията обаче акцията може и да е предизборна атака. Предстои Прокуратурата да повдигне обвинение срещу Велев за отглеждане и притежание на марихуана.

Информация: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.