Най-малко двама са загинали

Най-малко двама души са загинали и поне 16 са ранени при серия експлозии днес във фабрика за муниции в покрайнините на Белград, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сръбската държавна телевизия РТС.

Първата експлозия е станала около 14,00 ч. местно време в цех за производство на ракети за борба с градушките. Взривът е бил чут в столицата. Граждани съобщиха, че земята се е разтресла и огромен облак дим се е издигнал над мястото на експлозията, съобщи в. "Новости".

Спасители претърсват района за други потенциални жертви, тъй като според РТС в момента на експлозиите във фабриката са се намирали 100 работници.

Ранените са откарани в болници в Белград с тежки изгаряния. Много хора все още остават в неизвестност.

От полицията до момента няма официално съобщение, посочва АП.

На мястото на инцидента, което е на около 15 км южно от Белград, са изпратени десетки пожарникари. Полицията и пожарната служба са отцепили зоната, от която се носи гъст дим. Няколко коли на паркинга на фабриката са се запалили.

В същата фабрика през 2008 г. избухна експлозия, при която бяха ранени трима работници, припомня АП.

Вестник "Блиц" съобщава на свой ред, че линейки със сирени напускат района на фабриката и се предполага, че има повече ранени. На мястото са изпратени полицаи, допълва вестникът.

Изпратени са девет пожарни коли с 36 пожарникари, съобщи и сръбската държавна телевизия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА