"Смятам, че и през месец декември има добър шанс да консенсус", каза той

"Добрите отношения с България и европейската перспектива за РС Македония са без алтернатива. По отношение на политическите въпроси, според мен, в следващия период активно ще се търси решение. Както знаете, РСМ беше конструктивната страна за намиране на решение". Това заяви в интервю за БГНЕС македонският министър на външните работи Буяр Османи.

Буяр Османи се срещна с българската прокуратура

"В следващия период очакваме, когато в България бъде съставено правителство да започнат разговорите по същество. Смятам, че и през месец декември има добър шанс да намерим решение, защото ние нямаме алтернатива освен добросъседски отношение с България", каза още дипломат №1 на РСМ и подчерта: "Нямаме алтернатива освен обща европейска перспектива. Надяваме се, че тази политическа стабилност и в двете страни да даде резултат".

По отношение на ранените, които пострадаха при вчерашната автобусна катастрофа на АМ "Струма" и се на лечение в "Пирогов" Османи съобщи, че те се намират в добро здравословно състояние.

"Днес имаше някои хирургически намеси, но още в петък очакваме поне двама от тях да бъдат пуснати на домашно лечение", каза още Буяр Османи.

Източник: БГНЕС