Сигналът е подаден около 23 часа

Пожарът лумнал в сградата на физкултурния салон на училището малко след 22:30. На място пристигнали 4 противопожарни екипа - два от Карнобат и два от Айтос.

"Просто видяхме пламъци и приятели и колеги звъняха на 112. Пламъците бяха доста сериозни", разказа очевидец на пожара.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Вътре е имало стари чинове. В един физкултурен салон има уреди, има настилки, всичко това е изгоряло и то горя бързо.но благодаря на тия момчета, нашите пожарни двете на Карнобат и виждам, че две от Айтос се справиха сравнително бързо. Дъждът не помогна. Дъжд пожар не гаси", заяви кметът на Карнобат Георги Димитров.

В непосредствена близост до физкултурния салон е имало склад, в който се съхранявали 5 тона пелети. Днес стана ясно, че не са изгорели в пожара

Цяла нощ екипи на пожарната останаха да дежурят на мястото на инцидента. Безсънна нощ прекараха и учителите от учебното заведение, което в следващите три дни ще прекъсне присъственото обучение. Притеснен е и учителят по физкултура

"При хубаво време навън, при лошо, каквото каже ръководството", заяви Йорданка Танева, учител по физкултура.

"Това е труден момент за целия колектив, надявам се да се съберем и да имаме сили и кураж да продължим напред", казва преподавателят Лена Чепанова.

 

 

Пожар в спортния комплекс „Червено знаме”

Разследващите работят по няколко версии за пожара в училището, в което учат близо 200 деца.

"Имало е ремонт вчера, само че той е бил в западната част, доколкото разбрах от  представителите на полицията, които си вършат работата, огънят е започнал от източната част. Какво може да е? Може да е късо съединените, всичко може да е", каза още Георги Димитров.

 

Електрическото табло на сградата, която е застрахована, е подменено преди 5 години, когато е санирана сградата на училището.

 

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.