Станаха ясни и други подробности по казуса

Премеждията на Джокович започнаха още на 6-ти януари при пристигането на тенисиста в Мелбърн. Граничните власти не приеха обяснението, че е получил медицинско изключение за участие в турнира и анулираха визата му. Световният №1 в тениса беше настанен в хотел за мигранти. Адвокатите му обжалваха мярката пред съда и Джокович беше освободен. Остана обаче възможност визата му да бъде анулирана и той да бъде депортиран.

Междувременно станаха ясни и други подробности. Медицинското на тенисиста е на база прекаран COVID, доказан с положителен PCR тест. Въпреки, че е трябвало да бъде под карантина- Джокович е дал интервю на френски журналист. Също така е предоставил невярна информация къде е бил 48 часа преди пристигането си в Австралия.

„Решението не беше изненада. Защото Джокович поведе обречена битка и мисля че беше готов да получи такъв краен резултат. Той губи много точки. Зависи Медведев как ще се представи тази година. Това няма да се отрази драстично на класирането. Джокович има достатъчно възможности да навакса след това. По скоро акцентът пада върху начина по който реагират неговите колеги и какво ще се случи на следващите няколко турнира в САЩ – той ще може ли да участва в тях обаче – не знам. Всеки турнир има свои си правила. Струва ми се че след като беше наранен публично, то някои турнири ще си позволят да искат условия на които той не отговаря. По отношение на ваксината не е казвал дали се е ваксинирал или не. Някои казват, че е, но тази ваксина не се приема в Австралия. Други смятат, че не е . Той мълчи по негова си причина”, коментира спортният журналист Петър Борисов.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.