"Не съм масон, а Илиян Василев е лъжец", категоричен бе бившият енергиен министър

"Тези хора са продали едни количества газ на цени, на които е абсурдно да се продава. Едни фирми са получили добри печалби. Тези фирми са осем на брой и едната се казва "МЕТ Енерджи Трейдинг". Това е фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на "Булгаргаз". Дали има конфликт на интереси да каже КПКОНПИ", това заяви в "Денят на живо" Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката. 

"Поставих въпрпоса, не за да спорим колко са продадени, поставих въпроса чисто политически. Не можеш един месец да обвиняваш предишното ръководство на "Булгаргаз", че е продавало излишните количества газ в Румъния и с това е правило престъпление и след това на втория ден новото ръководство да прави абсолютно същото, при това в пъти по-големи мащаби", разясни още той.

"Изтъргувани са 60 000 мегаватчаса, това е станало без търговия. Министърът твърди, че са продадени 37 400 мегаватчаса. Кой и откъде докара другите количества? През това време не е имал внос. Този газ е взет само от едно място - това място е "Чирен". Има само два варианта тези количества да бъдат изтъргувани. Единият е чрез Програмата за реализация на количества и втория е с Плана за действия при извънредни ситуации. И двете се случват през "Булгаргаз", отбеляза Овчаров.

Според него да бъде обвиняван, че работи с Бойко Борисов е цинизъм.

Румен Овчаров подчерта, че не участва в никакви сценарии и определи твърденията на Илиян Василев, че е масон като лъжа.

"Не съм масон, не съм бил и никога няма да бъда, Илиян Василев е лъжец. Ако иска да ме опровергае, да докаже, че съм масон", категоричен бе той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.