По думите му трябва да се засили ролята на разследващата журналистика

"Когато политиците създават независим орган, който да регулира медиите, фактически с едната ръка трябва да си отрежат другата. Какъв ще бъде СЕМ много зависи от това какво представляват политиците. Те обаче искат да направят медиите витрина на властта. Естествената логика сочи, че медийни репортажи могат да отидат в съда. Разследващата журналистика и разследващите власти трябва да си съдействат". Това заяви за "Денят на живо" медийният експерт доц. Георги Лозанов по повод идеята на Тошко Йорданов за спиране на СЕМ.

Той е уверен, че закриване на СЕМ няма как да се случи, защото не е европейско. Според него съвременните демокрации са медийни. А жената до него Галя Лозанова смята, че медиите са достатъчно критични и обективни.

Необходими ли са промени в медийния закон у нас

Той и съпругата му Галя Лозанова, пресаташе на СОС, обичат да се маскират като известни личности навръх Нова година. Сред превъплъщенията им са семейство Тръмп, Фани Хорн и отец Ередия, Сирано дьо Бержерак и Роксана. В Деня на влюбените те разказват в "Денят на живо" за магията на любовта.

"Любовта е ценно щастие и удоволствие от живота, така има по-голям смисъл", сподели той. А тя добави, че са романтично-весела двойка, която се опитва да се забавлява и им се получава.

"На любовта гледаме като на всекидневно празнично преживяване, Свети Валентин не е по-различен от другите дни. Този празник ми прилича на отвоюван 8-ми март", сподели той. И допълва, че така и не се е научил да танцува танго. По думите му ревността постоянно зарежда любовта с емоция. 

Целия разговор гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова