Препълнени гари, напускащи бежанци и празни витрини на хранителни магазини

В поредицата на "Твоят ден" "Лицето на войната" проследяваме най-емоционалните и въздействащи снимки и видеа от кризата, причинена от руските военни действия в Украйна. 

Вчера бе взривена телевизионната кула в Киев, а петима загинаха. Снимки показват разрушението на обекта. Ситуацията в центъра на столицата се вижда и на други кадри, с опожарени коли и пусти улици. 

Заснети са и руски танкове, както и камуфлажна мрежа, която цивилни правят с цел да помогнат на украинската армия. Сред най-популярните фотоси са такива на доброволци, както и на жена, останала в Украйна, заявявайки, че "ако изпрати мъжа си на смърт, ще остане да умре с него".

Препълнени гари и напускащи бежанци, празни витрини на хранителни магазини и спящи в бункери хора се виждат на други кадри, отразяващи реалността в Украйна в момента. 1/3 от жп линиите в Киев вече са неизползваеми. 

Репортер: Ирена Рашева

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова