Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР

Полицаите у нас няма да спрат протестите си, предаде кореспондентът на NOVA в Пловдив. Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР.

На националното съвещание, провело се  в Пловдив, те излязоха с декларация, в която заявяват, че „не приемат политиката по доходите в МВР и сектор "Сигурност", провеждана от управляващата коалиция. Не приема начина, по който започва реформирането на МВР и ако продължи да се отдалечава от записаното в Програмата за управление на Р България, ще се противопостави активно. Възлага на Управителния съвет при липса на договаряне по тези проблеми да продължи протестната кампания на СФСМВР с всички възможни средства“.

Пловдивски полицаи излязоха на протест

Припомняме, че недоволството на полицаите е срещу ниското заплащане и условията на труд. Протестиращите настояват за поне 20% увеличение на основните заплати и се обявиха против поредната, според тях, реформа „на парче“. Пожарникарите са разтревожени от неяснотата около идеята за изваждането на структурата от системата на МВР и обособяването й като самостоятелна държавна организация. Към исканията им се присъединиха  служителите на жандармерията и надзиратели, работещи в арестите и затворите у нас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.