Това съобщиха от прокуратурата

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми полицай и четирима цивилни за трафик на мигранти. Те са обвинени за това, че от началото на 2021 г. помагали на настанени в различни жилища в град София нелегални мигранти да напуснат страната като ги транспортирали с леки автомобили до границата с Република Сърбия. Във всеки от случаите бил използван така наречения пилотен автомобил, който предупреждавал за наличие на полицейски патрули по пътя. Обвинените комуникирали помежду си с предплатени карти и чрез различни интернет приложения.

Задържаха полицаи при спецакция срещу нелегалната миграция

В хода на действията по разследването са претърсени 14 адреса, намерени и иззети са мобилни телефони, сим карти, радиостанции, незаконно оръжие и боеприпаси, наркотици, акцизни стоки. При личен обиск у полицейския служител са намерени и иззети 1600 лв., за които се предполага, че са от престъпна дейност. Останалите обвиняеми са безработни, иначе демонстрирали висок стандарт на живот.

Заловените са задържани за 72 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Редактор: Габриела Винарова