Русия обвинява Украйна за случая

Пожарникарите са овладели пожара в петролната база в Белгород, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в своя канал в Телеграм, предаде ТАСС.

"Базата за течни горива в Белгород, която беше ударена от украински хеликоптери Ми-24, няма нищо общо с руските въоръжени сили, а само доставя гориво за цивилни транспортни средства", заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков. Той допълни, че два украински хеликоптера Ми-24 са навлезли в руското въздушно пространство на изключително малка височина около 05:00 ч. московско време и са извършили ракетна атака срещу склада за нефтопродукти, разположен в покрайнините на Белгород.

Украински военни хеликоптери поразиха петролна база в руския град Белгород (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В резултат на ракетния удар някои от резервоарите бяха повредени и се запалиха. Нефтеното депо няма нищо общо с руските въоръжени сили", каза Конашенков.

По-рано днес украинското Министерство на отбраната отказа  да коментира обвиненията на Русия, че украинска авиация е нанесла удар по склад за течни горива в руския град Белгород, причинил голям пожар, предаде Ройтерс.

"Понастоящем Украйна извършва отбранителна операция срещу руската агресия на територията на Украйна и това не означава, че Украйна е отговорна за всяка катастрофа на руска територия", каза говорителят на министерството Олександър Мотузяник. Той добави, че нито може да потвърди, нито да отрече тези твърдения. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Габриела Винарова
Източник: БГНЕС