Това съобщиха от Българската патриаршия

Новите учебници по "Религия-Християнство-Православие" на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) бяха внесени в Министерството на образованието и науката (МОН) за участие в продължаващия конкурс за учебници по учебния предмет "Религия". Това съобщиха от Българската патриаршия.

От БПЦ-БП припомнят, че на 5 април 2021 г. Министерството на образованието и науката организира втория етап от конкурсната процедура по отваряне на депозираните нови проекти и одобрение на придружаващата ги документация. Работното заседание се състоя в Дирекцията "Учебници и учебна документация" на МОН.

МОН съобщи ще удължава ли учебната година

Синодалните учебници за 8-и, 9-и и 11-и клас бяха приети от МОН за придвижване към оценителите, които в следващите седмици ще оценяват съдържанието, графичния дизайн и полиграфическата им изработка.

Други проекти по "Религия-Християнство-Православие" за гимназиалните класове не са постъпили, съобщават от Българската патриаршия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова