Ресторанти и пазари също са обект на инспекция

Агенцията по храните с проверки по празниците. Проверките, започнали рано сутринта в събота, продължават до 8-ми май. 

Инспекторите от Агенцията съветват да следим за произхода и маркировката на агнешкото месо. Син печат означава, че месото е от България, а червен - че е внесено от чужбина. 

Обект на проверките са не само хранителните магазини и складовете, а и ресторантите и пазарите. 

"Агнешкото месо видяхме, че е със син овален печат, което означава, че е с произход България. Същата информация стоеше на етикета, че е заклано и е с произход България. Месо, което не е от България е с червен цвят", заяви Станимира Чавдарова, главен инсектор „Контрол на храните“ в БАБХ- Пловдив.

 

 

 

Вижте още във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.