Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността приветства предложението на френското председателство

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че приветства предложението на френското председателство за компромис между Скопие и София, съобщава сайтът "Албениън дейли нюз".

В съобщение в Туитър Борел пише, че сега е моментът да бъде направена стъпка напред към приемането на Западните Балкани в Европейски съюз.

"Ние приветстваме компромисното предложение от страна на френския президент Еманюел Макрон, което сега ще бъде подложено на по-широки консултации в Скопие. Това е момент да направим крачка напред към включването на Западните Балкани в ЕС", написа Борел.

Ръководителят на парламентарната група на управляващата Социалистическата партия в Албания Таулант Бала съобщи по-рано днес, че е постигнато политическо споразумение за провеждане на първата междуправителствена конференция за Албания следващата седмица.

Бала каза, че е постигнато пълно споразумение между 27-те членки на ЕС по въпроса за интеграцията на Албания. Според него първата междуправителствена конференция е кулминацията на приноса на редица правителства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА