Той вкара пет гола в седем мача от Шампионската лига през миналия сезон

За първи път от 2005 г. аржентинският нападател на Пари Сен Жермен Лионел Меси не попадна в списъка с 30 номинирани за Златната топка за 2022 г., представен от френското списание France Football. Списъкът беше публикуван в петък на официалния сайт на изданието. Церемонията по награждаването ще се състои на 17 октомври в Париж.

Мондиалът в Катар стартира ден по-рано с мач на домакините (ВИДЕО)

Меси е на 35 години, през лятото на 2021 г. премина в ПСЖ, в който стана шампион на Франция. Преди това футболистът игра за Барселона от 2003 г., заедно с нея нападателят стана десет пъти шампион на Испания, седем пъти носител на Суперкупата на Испания и Купата на страната, четири пъти спечели Шампионската лига, три пъти в Суперкупата на УЕФА и още три пъти Световното клубно първенство.

Меси вкара пет гола в седем мача от Шампионската лига през миналия сезон. Във френското първенство аржентинецът отбеляза само шест гола в 26 мача. ПСЖ в 1/8-финалите на Шампионската лига загуби от Реал Мадрид (1:0, 1:3).

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Reuters