Тя смята, че по-скоро става дума за вътрешна борба на кръговете около Кремъл, отколкото за пряка външна намеса

Атентатът, при който загина Даря Дугина, е извършен, за да се проправи път към обща мобилизация, или е опит за отстраняване на Путин. Това коментира в ефира на "Твоят ден" вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Тя смята, че по-скоро става дума за вътрешна борба на кръговете около Кремъл, отколкото за пряка външна намеса. "Войната в Украйна не води доникъде и се търси друг изход. Въпросителните остават, но се намира сходство с атентатите в Чечня. Има препратки и към взрива в Московския театър. Това потвърждава, че става дума за вътрешен процес", смята Поптодорова.

Дъщерята на руския обществен деец Александър Дугин е загинала при взрив на кола бомба край Москва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според водещия на "Контракоментар" Асен Генов "Александър Дугин е пропагандист на империалистичната доктрина на Кремъл". "Той не е основен, нито чак толкова приближен от Путин. Но е в челната тройка на най-кръвожадните. В паркинга, където е взривена колата, влизат само хора със специален достъп. Камерите там не са работили. Атентатът е организиран с участието на руските служби", смята Генов.

По думите му удобна теза на Кремъл е да обвинява украинците за случилото се. "Не звучи нелогично да има вътрешна съпротива на територията на Русия", обясни той. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.