Той уличи служебния министър в опит за намеса в предизборната кампания

Да се прилага търпимостта като "юридическа форма" за решаване на проблема с язовирите е измислица на Шишков. Това е безумно и некомпетентно. След обследване на всички язовири у нас, 400 са определени в аварийно състояние - тоест могат да прелеят. Това коментира за "Твоят ден" Гроздан Караджов, бивш регионален министър и кандидат-депутат от "Има такъв народ".

Вчера Шишков и икономическият министър Никола Стоянов проведоха съвместна пресконференция. На нея служебният министър на регионалното развитие и благоустройството заяви, че са открити нарушения по ремонтната дейност на язовири и са образувани няколко досъдебни производства.

Караджов: Изумен съм от обвиненията на министър Шишков за аварийните ремонти на язовирните стени

Той уличи служебния министър Шишков в опит за намеса в предизборната кампания. "Има закон за водите, той ясно определея как се действа и какво е авария при язовирните стени. При бедствие има специален член, а той не го е чел. МС гласува 500 млн. лева за тези ремонти. Аз нямам общо с компанията, която ги ремонтира, само назначих експерти, които да проверят състоянието на язовирите", категоричен е той. 

Според него новата политическа вълна се е оказала измама. "Хора без опит и биография се опитаха да направят неща на границата на безумието и доведоха страната на ръба на катастрофа", заяви той. И допълни, че ИТН ще разговаря с всички парламентарно представени партии, освен с ГЕРБ и ДПС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.