Това обяви Станимир Станев

МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на заловени пияни и дрогирани шофьори. Това обяви в ефира на „Здравей, България" зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев.

„Полагаме всички усилия, за да спрем войната на пътя. Нужни са драконовски мерки. Затова предлагаме шофьорите да нямат право да откажат кръвна проба. Има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления. Трябва да има и лимит на нарушенията на пътя. След второ провинение, на третото да има нещо различно – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност. Внесли сме всички тези предложения”, обясни Станев.

ЕКСКЛУЗИВНО: Само по NOVA говорят синовете на французина, загинал в катастрофата на Околовръстното

Той коментира и появилата се информация за „полицейски чадър” над шофьора, причинил жестоката катастрофа на столичното Околовръстно шосе, при която загина френски гражданин.

„Отричам я категорично, не отговаря на истината. Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пиян. Неговото поведение е варирало от плач до агресия. С цел да бъде извършен нормален оглед, полицайката е изпратена, за да му окаже психологическо въздействие и да го успокои. Играла е роля”, поясни зам.-главният секретар. 

Станимир Станев коментира и проведените акции срещу купуване на гласове у нас. 

„От 19 август до днес на територията на цялата страна се провеждат такива операции. Към момента имаме 449 регистрирани престъпления, образувани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От утре стартира национална операция, която е пряко свързана с изборния процес. Купеният вот в момента струва около 100 лв. Има и нова схема. Фирми, които са близки до общините, на които се възлагат определени строителни дейности, генерират печалба и част от нея се отделя за купуване на гласове”, уточни Станев.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.