Вижте най-новото и иновативно устройство

Компанията на Марк Зукърбърг - Meta Platforms, представи своето най-ново устройство „Quest Pro“ за виртуална и смесена реалност, отбелязвайки пробив на пазара.

Новите очила, представени на годишната конференция на компанията, ще бъдат пуснати на пазара на 25 октомври на цена от $1500 и ще предложат на потребителите начин да взаимодействат с виртуални творения.

Стартирането на проекта е важна стъпка за Зукърбърг, който миналата година обяви плановете си за него - тогава наречен „Project Cambria“.

Японци направиха ховърбайк, летящ със скорост до 100 км/ч (ВИДЕО)

Също така тогава той промени името на компанията си от Facebook на Meta, като така заяви  намерението си да пренасочи гиганта на социалните медии към завладяващото компютърно изживяване, известно като метавселена.

Най-удивителното в новото устройство е, че има обърнати навън камери. Те улавят нещо като 3D поток на живо от реалната среда, позволявайки новости в смесената реалност, като способността да окачите виртуална картина на стена в реалния свят или да накарате виртуална топка да отскочи от истинска маса.

Дронове отпечатват 3D структури докато летят (ВИДЕО)

„Quest Pro“ е по-лек и по-тънък от своите предшественици, с тънки лещи и преместена батерия, която седи в задната част, разпределяйки теглото им по-равномерно, като същевременно намалява общия обем.

За напълно потапяща виртуална реалност, Meta добави сензори за проследяване, които могат да копират движенията на очите и израженията на лицето на потребителите, създавайки усещане, че аватарите осъществяват зрителен контакт.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Мартин Николов