Инцидентът е станал в провинция Бартин

Най-малко 14 загинали и десетки ранени при експлозия във въглищна мина в северната турска провинция Бартън. Спасители се опитват да достигнат до десетки затрупани под земята, пишат турски медии.


Първият официален брой на загиналите, оповестен от министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа в петък, може да нарасне, тъй като местният губернатор заяви, че се смята, че близо 50 миньори са блокирани на стотици метри под земята, а спасителната акция се усложнява от настъпването на нощта.

 


Петима души са затрупани на 350 метра под земята, а други 44 - на 300 метра в съоръжението в черноморския пристанищен град Амасра в провинция Бартън, съобщи пред репортери местният губернатор. ​Предполага се, че експлозията е причинена от трансформатор.

Според местни медии президентът Реджеп Ердоган е изпратил на мястото на инцидента министъра на енергетиката Фатих Дьонмез и министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

​Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.