"Не взехме разрешение от общината и това е единствената грешка, която допуснахме", каза Никола Дринков – Drink

Парична гаранция от по 2 000 лева и временно отнемане на книжките - това е мярката, наложена на двамата шофьори, които се качиха с джиповете си на паметника на Съединението в центъра на Пловдив. Срещу двамата младежи - на 23 и 25 години, прокуратурата образува досъдебно производство. Единият от тях се оказа рапърът Никола Дринков – Drink. 

„Няма нищо скандално и нищо нарочно търсено в извършеното от нас. Аз съм роден и израснал в Пловдив. Паметникът е един от символите на града ни. Решихме да го представим именно така – като символ, защото вечер е изключително красив, и да го вкараме в продукцията ни. Не е търсено нищо скандално. Подходено е изцяло с уважение и с позитивна нагласа. Нищо повече”, обясни изпълнителят в ефира на „Здравей, България”.

Задържаха шофьорите, качили се с джипове по стъпалата на паметника на Съединението

По думите му е трябвало да се изиска разрешение за снимките на видеоклипа от Община Пловдив. „Не взехме такова и това е единствената грешка, която сме допуснали. Затова си понесохме последствията”, подчерта той. И допълни: „Мисля, че по никакъв начин паметникът не е поруган, защото не е използван за нищо негативно. Момчетата са застанали пред него и са снимали”.

Рапърът беше категоричен, че не съжалява, че е избрал именно този монумент за снимките на клипа си. „Не съжалявам! И занапред ще представяваме такива места и ще снимаме до тях. Просто ще изискваме разрешение за целта. Мога да се извиня само за това, че не съм искал разрешение предварително да качим колите горе”.

Дринков подчерта, че късният час за снимките е избран, за да не се пречи на гражданите, които през деня преминават в района. „Готов съм да си понеса последствията – глоба или друго”, посочи той.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.