Прогнозите са за силна зима в курорта

Днес откриха ски сезона в Пампорово. Прогнозите са за силна зима в курорта, през която заетостта в хотелите се връща на нивата отпреди пандемията. Първите за сезона чартъри с ирландски туристи вече са пристигнали в Пампорово.

Липсата на естествена снежна покривка се оказаха истинско предизвикателство за Пампорово.  Над 300 оръдия за изкуствено заснежаване спасиха сезона, а температурите паднаха под минус 3 градуса.

Близо 8 хиляди души се очакват за празниците Коледа и Нова година в Пампорово.

Над 30 процента ръст на туристи в зимните ни курорти се очаква този сезон.

“Очакваме рекорден сезон. Единствено времето би ни попречило и се надяваме да има естествен сняг и да вали”, каза министърът на туризма Илин Димитров. 

Държавата вече е набелязала мерки, които ще облекчат издаването на визи за туристите, идващи от Турция.

На откриването на сезона присъстваха служебният министър на туризма Илин Димитров, областният управител на Община Чепеларе и кметът на Смолян. 

В дните от 23-и до 28-и декември дневна лифт карта в Пампорово ще струва 75 лв. за възрастни и 59 лв. за младежи и за лица над 65 години. Има отстъпки и за картите за деца.

От 29-ти декември целодневната карта ще бъде 85 лв. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.