Най-голямата католическа църква в града посреща празника с уникална по размерите си Витлеемска пещера

Изобразяването на пещерата при раждането на Исус Христос. Това е характерно за начина, по който католическата църква отбелязва празника Рождество Христово. Това е третата по големина християнска общност у нас след православната и протестантската. Най-много хора с римокатолическо вероизповедание живеят в Раковски.

Честито Рождество Христово!

Най-голямата католическа църква в града посреща празника с уникална по размерите си Витлеемска пещера. Сестра Елка от католическия манастир сподели: „Тази Коледа, както всяко едно Рождество Христово, е изживяване на рождественото чудо, което преживяваме всички християни. В тази нощ ни се напомня, че става нещо добро, нещо мило и свято”, каза тя.

„Трите най-използвани думи тази година са Украйна, Русия, криза. Призивът, който идва от Рождество Христово е, че и ние трябва по някакъв начин да започнем да скъсяваме дистанциите, които създаваме. Защото кризата, войната, конфликтите между хората създават дистанции. Тази година ще се помолим за мир”, каза отец Младен Плачков.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.