През последните дни в щата имаше силни валежи от дъжд и сняг

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение заради силна зимна буря, предадоха Анадолската агенция и БГНЕС.

Обявяването на извънредна ситуация подкрепя усилията за овладяване на ситуацията, включително мобилизирането на Националната гвардия за реакция при бедствие.

„Калифорния се мобилизира, за да предпази хората от идващата буря. Това извънредно положение ще ни позволи да реагираме бързо и ще подкрепи местните служители“, каза губернаторът Нюсъм в изявление. 

През последните дни в Калифорния имаше силни валежи от дъжд и сняг, като Националната метеорологична служба прогнозира още наводнения. Най-тежките валежи се очакват от сряда вечерта до четвъртък сутринта в Северна Калифорния, а в Южна ще продължат до четвъртък вечерта, сочат прогнозите. 

Кабинетът на губернатора предупреди жителите да не пътуват в пика на бурята и да се запазят с достатъчно храна и вода за всеки член на домакинството си за три дни, както и да включват фризерите и хладилниците само при необходимост. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Редактор: Ина Григорова