Обвиняемият е с положителни тестове за алкохол и наркотици, но не е в ареста

Над 50 души, заедно с бащата и майката на загиналия 14-годишен Иван Седмаков, протестираха пред сградата на казанлъшкия съд и прокуратура. Младежът загина в катастрофа, предизвикана от пиян и с положителен тест за наркотици водач. 

Пуснаха под гаранция мъжа, карал пиян и дрогиран и убил дете на пътя в Бузовград

Причината за гнева на хората бе освобождаването под парична гаранция на 57-годишният мъж, обвиняем за смъртта на детето. Шофьорът е избягал от местопроизшествието. Хората настояваха представител на съда или прокуратурата да разясни, защо той е на свобода. До такъв разговор, обаче, не се стигна. Протестиращите настояват за справедливо правосъдие. Опитаха се да говорят с магистрати, но те избегнаха въпросите им.

За първи път пред медии говори и майката на убитото дете.

„Много ми е трудно да говоря. Той беше най-ценното, най-скъпото и най-милото за нас. И ни го отнеха за 2 секунди. Убиецът се разкарва в момента на свобода срещу 3 хиляди лева. Няма никаква справедливост и никакви закони. Искаме той да отиде в затвора. По най-бързия начин. Няма да търпим тази подигравка към нашето семейство”, каза Теодора Седмакова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook