Локомотивът бил на около 300 м от жп прелеза, а предната част на колата била под него

Употребил алкохол водач загасил управлявания от него автомобил на жп прелеза в шуменското село Велино, след което преминаваща влакова композиция е ударила и е направила на скрап леката кола. Водачът е успял да излезе от нея. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Малко след 1:30 часа на 18 януари в дежурната част на ОД на МВР е приет сигнал за възникнало произшествие на жп гарата в село Велино. След пристигане на място полицейски служители установили, че 36-годишен мъж от село Живково, който бил зад волана на лек автомобил с шуменска регистрация, не пропуснал влакова композиция на охраняем железопътен прелез.

Най-малко 15 ранени при дерайлиране на влак в Испания

Автомобилът бил спрял на прелеза, водачът не успял да продължи, но успял да слезе от него. При обработване на произшествието било изяснено, че мъжът управлявал колата с 2,08 промила алкохол. Причинени са значителни материални щети по лекия автомобил и по влаковата композиция. Локомотивът бил на около 300 м от жп прелеза, а предната част на колата била под него.

На място пристигнал и екип на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен. Извършени са аварийно-спасителни действия с помощта на хидравлични комплекти и лебедка. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Станимир Савов, БТА