По-сериозно е положението на островите Закинтос и Кефалония, както и в град Патра

Проливните дъждове и снегът по високите места, които започнаха от вчера, предизвикват проблеми с придвижването на места в Западна Гърция, предаде БТА. Много райони на област Западна Македония и Епир се покриха със сняг, който на места налага използването на вериги от автомобилите, предаде АНА-МПА.

Гръцката полиция съобщи, че вериги са нужни в районите на Гревена и Кастория, както и в отделни участъци на магистралата „Егнатия“ и пътищата Гревена – Трикала, Кастория – Янина и др.

По-сериозно е положението на островите Закинтос и Кефалония, както и в град Патра, които са засегнати от проливни валежи от дъжд. Както съобщава телевизия Скай, на Закинтос в службите за гражданска защита са получени 20 сигнала за проблеми и изпомпване на вода, а 12 души са преместени на безопасно място. По пътната мрежа има свлачища. Училищата на острова днес ще останат затворени, а към гражданите е отправен призив да ограничат придвижването си без спешна необходимост.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: Петър Къдрев, БТА