Синдикалистът за хванатите с алкохол униформени

„Отказваме да носим позора на срамни за МВР служители”. Така Илия Кузманов, член на Синдикалната федерация на МВР коментира случаите на униформени, дали положителни проби за алкохол по време на работа.

 „Не откривам тенденция, нито масовост. Такива служители съществуват, но те се разкриват и задържат. При нас това не се толерира”, каза Кузманов.

Той коментира, че в системата все пак има проблеми - при подбора на служители, при обучението им, както и при начина, по който се третира полицията и падането на нейния обществен имидж.

„Проверките продължават. Ние не скочихме срещу проверките, а срещу начина, по който се правят. Никога не сме се противили на наредбата за проверките за употреба на наркотични вещества, която ще влезе в сила през февруари. Това, срещу което възроптахме преди, се оказахме прави. На нито един колега не му беше потвърдена кръвната проба”, каза Кузманов.

Той разказа за случай на хигиенистка в МВР, която пиела много лекарства. При проверката е дала положителна проба за амфетамини. Тази проба обаче не била реална.

„Усещането е, че има повече уволнени – това значи, че е засилен контролът”, заяви Кузманов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.