Неизвестните въоръжени лица "стреляли произволно по гостите", заяви полицията

Въоръжени откриха огън по група хора, празнуващи рожден ден през уикенда в градче в Южна Африка, като убиха осем души и раниха трима други, съобщи полицията.

"Собственикът на къщата празнувал рождения си ден, когато двама неизвестни въоръжени мъже влезли в двора в неделя вечерта в южния пристанищен град Гкеберха, бивш Порт Елизабет, и започнали да стрелят по гостите", се казва в изявление на полицията.

Най-малко 19 души са застреляни тази нощ в барове в ЮAР

Неизвестните въоръжени лица "стреляли произволно по гостите", заяви полицията и добави: "Осем души са загинали, а други трима все още се борят за живота си в болница. Собственикът на дома е сред загиналите".

Започнало е разследване на нападението и полицията съобщи, че извършителите се издирват.

Престрелките са често срещано явление в Южна Африка, която има един от най-високите проценти на убийства в света, подхранван от бандитизма и честите злоупотреби с алкохол.

Миналата година в ЮАР имаше поредица от престрелки, при които загинаха близо двайсет души в отделни барове в работническите предградия на Йоханесбург.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.