В събота ГКПП Гюешево-Деве Баир на практика бе затворен

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи вчерашните действията на силите на реда на граничния пункт с България като пример как действа една европейска полиция.

В събота ГКПП Гюешево-Деве Баир на практика бе затворен за желаещите да преминат границата, за да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Срещу трима от тях има забрана за влизане в РСМ за три години. Те са глобени с по 300 евро и са им взети „800 евро за съдебни разходи”. Според адвоката им са били и бити от македонските гранични полицаи, пише БГНЕС. 

Скопие: Трима задържани българи за „агресивно поведение спрямо македонските полицаи”

„Искам да поздравя и да отдам признанието си за професионализма и отдадеността на всички части на МВР за изключително добре свършената оперативна работа при гарантирането на сигурността при честването на рождения ден на Гоце Делчев”, каза Спасовски и подчерта: „Както пред гроба на великия Гоце в храма „Св. Спас”, така и на граничните пунктове, македонската полиция бе на висота на своите задачи и успешно се справи с това събитие от най-висша степен от гледна точка на сигурността - класически пример как действа една полиция от европейско ниво”.

Спасовски „благодари на гражданите, медиите и новинарите, които са проявили разбиране и по възможно най-професионалния начин са допринесли за достойно честване на великия Гоце Делчев”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС