Журналистът коментира напрежението на българо-македонската граница

Прави се опит един антиевропейски проект да бъде вкаран в Европейския съюз и той да бъде разклатен. В същността си Северна Македония е един сръбско-руски проект, не европейски, и тя не желае да е в ЕС. Това заяви в ефира на „Здравей, България” журналистът Любчо Нешков по повод напрежението на българо-македонската граница в събота.

„Ако започнем да анализираме всяко едно от тези събития, инциденти, политически прояви, ще демонстрираме политическа неграмотност, а от моя страна журналистически инфантилизъм”, поясни Нешков.

Според него няма логично обяснение за това десетки българи да останат блокирани и да не успеят да пристигнат в Скопие, за да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев. И допълни, че България не е правила стратегически грешки по отношение на РСМ.

„Българските политици имат историческа отговорност не само пред българския народ, а и пред ЕС, да обяснят за какъв опасен проект за европейския континент става въпрос”, поясни Нешков.

За нападението над Християн Пендиков:

„Добре, че се намира в българска болница и възстановяването му върви успешно. Това момче още два месеца ще се храни със сламка. Има един задържан, който след 30 дни ще бъде освободен”, коментира още журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.