Това каза премиерът Гълъб Донев в началото на редовното заседание на МС в сряда

Министерският съвет ще възложи на Държавния авиационен оператор да оказва медицинска помощ по въздух. Това каза премиерът Гълъб Донев в началото на редовното заседание на МС в сряда. 

“Ще разгледаме постановлението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което на него ще се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух. Нямаме съмнение, че това е работещо решение в полза на българските граждани”, каза Донев. 

В изявлението си при откриването на заседанието в сряда той коментира и решението на ЦИК за сумирано отчитане на машинния и хартиения вот на изборите на 2 април.

“По-малко от 40 дни остават до 2 април и поредните предсрочни парламентарни избори. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които ние трябва да решаваме в рамките на правомощията си като служебно правителство, за да подпомогнем ЦИК за адекватната подготовка и провеждането на избори. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в Изборния кодекс раждат неясноти и практически трудности”, каза Донев. 

Той припомни, че служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация. “Ние ще изпълним нашите задължения. Но отговорите на всички въпроси - каква ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще се получи в 49-ото НС, зависят само от партиите и коалициите. От следващия парламент очакваме да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции”, категоричен бе премиерът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.