„Лъжат най-безскрупулно. Не е имало качени лични данни”, твърди Цончо Ганев от „Възраждане"

Една партия си позволява да извади ЕГН-тата на хората с единствената цел да ги подложи на омраза. Така адвокат Александър Кашъмов обясни казуса с личните данни на над 800 души, поставени на сайта на партия „Възраждане”, които стоели там повече от 5 месеца. 

По думите му на пресконференция от август 2022 г. на прокуратурата се дава сигнал да провери финансирани от чужбина организации. След това на сайта на партията се появява документ, който съдържа имена и ЕГН-та на бордове, каза още Кашъмов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS..

От „Възраждане” отрекоха да са качвани данните на над 800 души на сайта на тяхната партия.

„Личните данни бяха свалени от страницата след получаване на антинаградата „Големия брат” на партията, обясни Кашъмов. Според него „в много случаи престъпникът, изправен на подсъдимата скамейка, не се признава за виновен”.

Комисията за защита на личните данни е сезирана по казуса от 22-ма души от 12 неправителствени организации.

Цончо Ганев от „Възраждане” обвини адвокат Кашъмов в лъжа. Той обясни, че сайтът на партията е бил атакуван, за да бъде свален. „Лъжат най-безскрупулно. Не е имало качени лични данни”, допълни Ганев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.