"Апартаментът е наблюдаван два-три дни", заявиха от прокуратурата

Двама криминално проявени мъже от Перник и Несебър бяха заловени от бургаските полицаи след крупна кражба. Те ограбили апартамент, в който живеела 31-годишна украинска гражданка с предоставена временна закрила. Мъжете откраднали 30 000 щатски долара и 10 000 украински гривни. Парите украинката съхранявала в скрин в спалнята на жилището, а крадците влезли посред бял ден в апартамента ѝ.

Задържаха двама мъже, откраднали 30 000 долара от дома на украинка (СНИМКИ)

„Районният съд взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата мъже”, каза в ефира на „Здравей, България” ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

По думите ѝ двамата мъже са получили информация за апартамента от свой роднина, който работи в агенция за недвижими имоти. Тя отдава жилища под наем предимно на украински граждани. „Именно затова кражбата е извършена много бързо. Апартаментът е наблюдаван около два-три дни, за да се установят навиците на живеещото в него семейство”, потвърди Маркова.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.