Комплектът от колие и обици носи името „Лебедово езеро”

Бижута, носени от покойната принцеса Даяна на последната ѝ официална изява, отиват на търг. Комплектът от колие и обици, носещо името „Лебедово езеро” е слагано за последно от покойната принцеса на Уелс на прием в лондонския „Роял Албърт хол” през юни 1997 година.

25 години от смъртта на принцеса Даяна (ГАЛЕРИЯ)

„Комплектът, съчетаващ изящни перли и диаманти, е изработен специално за нея от бижутерия „Гарард”, заяви експертът Арлан Етингер.

Бижутата получават името си от балета "Лебедово езеро" по музика на Чайковски, който Даяна е гледала за последно в популярната лондонска концертна зала. Колието и обиците имат 178 диаманта с общо тегло от 52 карата. Седемте бели перли от Южно море са с идеална форма и са специално подбрани за покойната принцеса. 

Вечно модерните тоалети на принцеса Даяна (ГАЛЕРИЯ)

Според експерти е трудно да се прецени каква сума ще достигне наддаването с оглед на кого са принадлежали бижутата. "10 милиона долара. 15 милиона долара. Всичко е възможно", посочва Етингер.   

Продажбата ще се осъществи от аукционна къща Guernsey's в Ню Йорк в края на юни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс