Постът ще заеме Стою Стоев от ПП-ДБ

Депутатите избраха председател на парламентарната Комисия по правни въпроси. Постът ще заеме Стою Стоев от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Предложението е постъпило от акад. Николай Денков и беше прието с гласовете на 122-ма депутати, 66 се обявиха „против“, а 29 се въздържаха. 

Сред ключовите законопроекти, на които Стою Стоев е автор и съвносител, са Законопроект за противодействие на корупцията; Законопроект за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които се цели опазване на Българското Черноморие; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на агрохранителната верига, припомнят от пресслужбата на „Продължаваме Промяната”.

Очаква се народните представители да изслушат служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.