"С разместването на пластовете много хора започнаха да имат интерес да свидетелстват срещу други", каза Иванов

„Рязката промяна на политическата структура може да е активизирала и натиск за приключване на определени дела. Съдебна реформа, която е свързана с конкретни имена, е свързана с катастрофа – не може да правим реформа, свързана с имена”. Това заяви доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Спецакцията от вчера в ресторант в кв. „Драгалевци” е резултат от всички събития в държавата – активирането на прокуратурата, промените в различните държавни структури, на политическата сцена. Много хора започнаха да имат интерес да свидетелстват срещу други, каза той, уточнявайки промените в политическите пластове.

Доколкото ми е известно от медиите, има дългогодишен скандал между убития в Южна Африка Красимир Каменов – Къро и фигурантите по сегашните действия на прокуратурата. Когато едно досъдебно производство се води прекалено дълго, се появяват обстоятелства, които карат хора да свидетелстват.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.