Той пледира невинен по повдигнатите му обвинения

„Днес сме свидетели на най-злата и отвратителна злоупотреба с власт в историята на нашата страна. Виждате как един корумпиран действащ президент арестува най-големия си политически опонент по фалшиви и изфабрикувани обвинения, точно по средата на президентски избори, които той губи много лошо”. Това заяви Доналд Тръмп, след като пледира невинен по всичките 37 повдигнати му обвинения във връзка с незаконно съхраняване на класифицирани документи, свързани с националната сигурност.

Арестуваха Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Действията на президента на САЩ (2017 – 2021 г.) се отнасят до времето, след като той е напуснал Белия дом. Обвинен е и за това, че е излъгал федерални агенти, които са искали да приберат документите.

Тръмп е първият американски президент с повдигнати федерални обвинения. Това поставя началото на съдебна битка, която ще се води през месеците, докато милиардерът организира кампания за президентските избори през ноември 2024 г.

След старта на делото във вторник Тръмп напусна съдебната зала, без да му бъде наложена мярка за неотклонение, а след това се отби в популярен кубински ресторант в Маями, където беше посрещнат от свои поддръжници.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.