Това ще бъде 17-ият пакет с отбранителни материали за Украйна

Финландия ще достави повече отбранителни материали на Украйна. Това става с решение на президента на републиката от 6 юли 2023 г. по предложение на правителството. Информацията от министерството на отбраната на Финландия е цитирана от БГНЕС.

Това ще бъде 17-ият пакет с отбранителни материали за Украйна. В него са включени и противовъздушни оръжия и боеприпаси. Подмяната на способностите за отбранително оборудване в този пакет ще струва на Финландия приблизително 105 млн. евро. Общата стойност на всички представени досега пакети с отбранителни материали е около 1,2 млрд. евро.

„Ние ще продължим да подкрепяме Украйна заедно с нашите съюзници. Изходът от войната ще определи реда на сигурност в Европа и Финландия за десетилетия, поради което подкрепата за Украйна е съществена част от сигурността на Финландия“, каза министърът на отбраната Анти Хекянен.

При вземането на решение за допълнителната помощ са взети предвид както нуждите на Украйна, така и ресурсите на Силите за отбрана, се казва в съобщението на финландското министерство на отбраната.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.