Коментар на проф. Росен Стоянов и Пламена Игнатова

Визитата на Зеленски не беше артикулирана протоколно, щеше ли Радев да покани някога Зеленски? Не съм съгласен, че това е било капан, президентът е генерал и военен летец. Крайно време е да си вземе говорител, който по функционалност да отнесе критики в такива ситуации. Това каза за "Твоят ден" проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации.

По думите му забавянето на информационната кампания за еврото поражда съмнения, че е нарочно. 

Радев за Зеленски: Най-лесно беше да не провеждам такава среща, но не е добър сигнал

От своя страна Пламена Игнатова, журналист от Клуб Z, сподели, че не е ясно дали визитата на Зеленски е била работна. "Премиерът Денков беше казал, че е информирал надлежно президентството за визитата, а в журналистическите среди се знаеше от две седмици. Не виждаме промяна в позицията на президента, той е свикнал да си подготвя няколко изречения и да предизвика новина. Зеленски беше доста добре информиран за политическата ситуация у нас, като каза, че това правителство е възможно заради подкрепата за Украйна", заяви тя.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.