От ИТН заявиха, че това ще струва допълнителни 7 млн. лв. на държавата

Нов опит на депутатите да преместят заседанията на Народното събрание в сградата на бившия Партиен дом. За това съобщи председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. Предложението идвало от администрацията и било коментирано на председателски съвет.

Според Йорданов това ще струва на държавата допълнителни 7 млн. лева, предвидени за индексация за вече направения ремонт, както и за ново оборудване. От ГЕРБ заявиха, че няма решение на председателски съвет по темата и отказаха коментар.

„4,5 млн. от бюджета на Народното събрание да потънат за индексация на фирмите, които са построили и правили нещата. 2,5 млн. за озвучителна система, два огромни видеоекрана, интернет камери и всеки един депутат в другата зала да може да говори от място, за да не мине 15 метра до трибуната”, посочи Йорданов.

„Известно ми е от предишното Народно събрание, че ставаше дума, че тази сграда има нужда от капитален ремонт. И докато се случва това, вероятно ще се използва другата сграда, което е логично. Доколкото знам, това не означава някакво окончателно преместване”, посочи Христо Иванов от ПП-ДБ.

„Достатъчно пари се хвърлиха в ремонта на сградата. Както виждате, тя стои празна и не се ползва. Така че, допълнително да се харчат пари… Айде стига лукс за депутатите”, настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.