Христо Кюлбасанов беше арестуван по обвинение за престъпление по хулигански подбуди

Съдът гледа мярката за неотклонение на спасителя, ударил френски турист на плажа в Поморие при спор за място на плажа. Прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". 

Христо Кюлбасанов беше арестуван по обвинение за престъпление по хулигански подбуди и извършено с особена жестокост. Случаят е от 24 юни. Френският гражданин се оплака, че е нападнат от спасителя и пребит заради мястото, на което е разпънал кърпата си.

СЛЕД БОЙ ЗА ЧАДЪР НА ПЛАЖА: Задържаха и обвиниха спасителя

Концесионерът на плажа, където е станал инцидентът се разграничи от действията на служителя си, въпреки че той не е бил на работа във въпросния ден. Ако Кюлбасанов бъде признат за виновен, може да бъде осъден на лишаване от свобода до 3 години.

Защитата на спасителя поиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като "французинът е предизвикал спасителя не само вербално, но и физически". 

"Пострадалият се е настанил под чадъра, ползван от обвиняемия. На няколко пъти Христо Кюлбасанов го е молил да се премести", разказва адвокат Веселин Анестиев. Според Анестиев френският турист се държал неадекватно и дори ударил в крака Кюлбасанов.