Коментар на Светлозар Желев от Националния център на книгата към НДК и Георги Лозанов

Случващото се в политическия ни живот се прехвърли в обществото. Разделянето на лагери е голямо, обикновено предложение от единия, получава отпор от другия. Прехвърлянето на ситуацията от политическото поле в социалната сфера е големият проблем сега. Има създаден стереотип за "силния" и страха от него, а всъщност културата е тъканта на обществото. Това каза за "Твоят ден" Светлозар Желев от Националния център на книгата към НДК

„Нито една повече”: Протест пред парламента срещу насилието

Медийният експерт Георги Лозанов обясни, че протесттие са били срещу огромните дози несанкционирано насилие. "То има едно единствено, започва от идеологическото насилие през комунизма, преминава през номенклатурите, които се пренесоха в новото време и създадоха силовите групировки, стигат до новата фаза, когато става белег на един тип мачистки патриотизъм и национализъм. Точно той спря Истанбулската конвенция", смята той. 

По думите му има нежелание да се видят нещата в перспектива. "Политически у нас стана ясно, че има две конфигурации - проатлантическа и проруска'', посочи Лозанов. 

Целия разговор гледайте във видеото.