Ако в бъдеще има набеждаване за домашно насилие, какво правим, запита Пепи Димитрова

„Може да градиш имидж 20 години и да го сринеш за 20 секунди. Това се случи през последните няколко седмици с няколко публични личности. Не мога да разбера какво става в техните глави. Нямам думи”. Това заяви пиар експертът Максим Бехар в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Поводът - скандала с реплика на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, изречена в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник. „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. 

Вежди Рашидов подаде две оставки след настояване на ГЕРБ

След разгарянето на скандала Рашидов подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според пиар експерта Пепи Димитрова ситуацията у нас към момента е много сложна. „Имаме шокираща ситуация в Стара Загора - 18-годишно момиче беше обезобразено с макетно ножче. След това станаха известни много други случаи на домашно насилие. Този проблем е толкова многопластов, че опитът да го обхванем се превръща просто в плод за мемета и подигравки”, коментира експертът.

Реплика на Рашидов за жертвите на насилие предизвика скандал, той се извини (ВИДЕО)

Димитрова каза още, че при такива обществени процеси се появяват много явления. И даде пример със САЩ, където през 80-те и 90-те години на миналия век се появява вълна, при която момичета обвиняват бащите си в сексуални посегателства. Момичетата били подтикнати да разказват истории от общественото мнение и психоаналитиците си. „Какво правим, ако утре, на базата на тези промени, станем свидетели на вълна от хора, които си измислят домашно насилие”, запита тя.

СЛЕД СКАНДАЛА: ГЕРБ-СДС поиска Рашидов да напусне два свои поста