Основната група от предишните мачове на националите се запазва

Трима дебютанти в списъка на националния селекционер Младен Кръстаич за мачовете с Иран и Черна гора през септември. Лукас Петков, който играе във Втора Бундеслига, вече разполага с български паспорт. Другите нови са вратарят Димитър Митов от шотландския "Сейнт Джонстън" и нападателят на "Арда "Преслав Боруков.

След продължителни процедури по изготвяне на нужната документация Лукас Петков вече ще бъде на разположение на Кръстаич. Петков е собственост на представителя на Бундеслигата "Аугсбург", но играе под наем в "Гройтер Фюрт" от началото на годината. През миналия сезон участва в 15 мача от Втора Бундеслига, отчитайки се с 2 гола и 2 асистенции. В началото на тази кампания игра и в трите мача на "детелините" до момента.

РАЗГРОМ В РАЗГРАД: „Лудогорец” победи „Астана” с 5:1, влиза в плейофите на Лига Европа

Основната група от предишните мачове на националите се запазва. Липсват обаче полузащитниът на ЛАФС Филип Кръстев и вратарят на "Левски" Пламен Андреев.
Приятелският мач с Иран, който ще бъде на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, е на 7 септември, а 3 дни по-късно „лъвовете“ гостуват на Черна гора в европейска квалификация.