Какво е мнението на социлозите

Каква е прогнозата на експертите за политическата есен след наситения със събития старт? Основната въпросителна са местните избори, но съществуват и още подводни камъни пред управляващото мнозинство, смятат анализатори.

Според експертите наистина залогът са местните избори и кой какво ще спечели на тях. Но и след 29 октомври не очакват разпадане на  управляващото мнозинство. Големият въпрос е как ще се отразят днешните изказвания на Бойко Борисов за участието на Алексей Петров за сформиране на мнозинство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

ДНЕВНИЯТ РЕД НА ДЕПУТАТИТЕ: Кои са законодателните приоритети в работата на парламента

„На този етап няма изгледи за край на правителството, защото нещото, което гo крепи, е взаимната изгода между партиите. Докато я има, ще има и правителство, което на този етап изглежда, че ще се запази. Разбира се, местните избори са един етап, който ще внесе напрежение в политическата ситуация. Освен досегашното политическо напрежение и противопоставяне, това минава по линия на Алексей Петров и възможната му връзка с формирането на кабинет. Което пък е фронтална атака от страна на Борисов спрямо „Продължаваме Промяната”, смята социологът в "Галъп Интернешънъл" Светлин Тачев.