Загинали са членове на екипажа, сред които двама офицери

Хеликоптер на пакистанските военноморски сили се е разбил в югозападен град след предполагаема механична повреда, при което са загинали трима членове на екипажа, съобщиха военните. Хеликоптерът е изпълнявал тренировъчен полет в пристанищния град Гвадар, провинция Белуджистан, съобщи говорител на военноморските сили - регион, в който Исламабад от десетилетия се бори със сепаратистки бунт.

Беларус: Полски военен хеликоптер наруши въздушната ни граница

Машината Sea King се е развалила по време на излитане около 10:00 ч. местно време (05:00 ч. по Гринуич), след като е получила пожар в двигателя и е загубила задната си опашка, според предварителния доклад, споделен с АФП от военен източник. При инцидента, "вероятно дължащ се на техническа неизправност", са загинали двама офицери и един редник, заяви говорителят на военноморските сили.

Белуджистан, най-голямата пакистанска провинция, е силно милитаризирана поради огромните китайски инвестиционни схеми в региона, които редовно стават обект на нападения от страна на сепаратистки бойци. През септември миналата година шестима военнослужещи бяха убити в провинцията, след като хеликоптерът им се разби в малкия град Хост.

Източник: БГНЕС