39-годишната жена е нарушила мярката си за неотклонение по друго разследване

39-годишна жена от Перник беше задържана по подозрение, че е ограбила няколко пенсионери. Тя се представяла за инкасатор на Топлофикация или на „Софийска вода” и така влизала в жилищата им. Жертви на измамата са предимно жени. При задържането на заподозряната у нея са открити златни накити и банкови карти. Прокуратурата вече ѝ повдигна обвинение.

Възрастна жена от Свищов дала 29 000 долара на мними адвокат и служител на посолството ни в САЩ

На 22 септември 89-годишната Анелия Петрова пуска жената в дома си в квартал „Борово”. Изчезнали 1000 лв. Два дни по-късно обраната жена подава сигнал в районното. Според полицията 39-годишната мнима инкасаторка действала на територията на столицата от половин година. Задържана е в неделя сутринта в полите на Витоша. В хотелска стая, която се предполага, че жената е наела, са открити част от крадените предмети.

Миналата година същата жена три пъти е прониквала на различни адреси в София и е взела общо 1443 лева. Оттогава е под домашен арест.

Измама с лицето и гласа на водещ на Новините в NOVA NEWS

От „Топлофикация – София” припомнят, че отчетът им става само по предварително обявен график и инкасаторите им имат служебни карти. С подобна позиция излязоха и от „Софийска вода”. От водното дружество напомнят, че служители им, които събират пари, носят и касов апарат. И двете компании отказаха да покажат оригиналните баджовете на служители им, по които зрителите ни биха могли да ги идентифицират. Отказът е с цел „да не се злоупотрябава”.

Източник: Dariknews.bg