При атаката са ранени 7 души

Над 50 души загинаха при руски ракетен удар в Украйна. Правителството в Киев каза, че Русия е използвала ракета „Искандер”, за да удари кафене и хранителен магазин в село край Купянск.

В удареното заведение е имало над 300 души, които почитали паметта на починал местен жител, гласи официалната информация. Спасителни екипи все още разчистват останките от сградата и не е ясно колко е общия брой на убитите и ранените. Харковска област обяви тридневен траур в памет на жертвите. Купянск е в непосредствена близост до бойните действия, в тази част от фронта, в която руската армия се опитва да настъпва.

Зеленски: Украйна прави всичко възможно да получи още ПВО системи

Председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов уточни, че атаката е извършена към 13:15 ч. „Шестима души, включително дете, са ранени, получили са медицинска помощ. На място продължават спасителните дейности”, допълни Синегубов. 

Надежда Нейнски: Украйна е само първата спирка от руските интереси към Източна Европа

По думите на Зеленски всички, които помагат на Русия, заобикаляйки санкциите, са престъпници. „Всички, които поддържат Русия, са поддръжници на злото. Този и подобни терористични актове са нужни на Русия, за да направи геноцида новата норма за целия свят”, заяви Зеленски и се закани Украйна да отговори „абсолютно справедливо и мощно”.